



Els nacionalistes catalans van cometre 214 vulneracions de la Convenció dels Drets de l’Infant, adoptada per l’ONU el 1989. Així es desprèn de l’avançament de l’Informe 2017 sobre “Violència i incompliments de la llei en el procés separatista”, elaborat per l’associació Catalunya Somos Todos.
En ell es recullen, a 30 de novembre, un total de 33 casos ocorreguts durant l’any 2017 en els quals s’infringeixen 8 articles de l’esmentada Convenció, així com la Carta Europea dels Drets de l’Infant, aprovada pel Parlament Europeu el 1992. Ambdós documents, tal com destaca Catalunya Somos Todos, tenen com objectius últims l’interès superior del nen, així com la prevenció de tota discriminació.
Entre aquests casos es poden ressaltar, per exemple, 30 violacions de l’article 14, que protegeix la llibertat de pensament i de consciència dels més petits, i 26 violacions de l’article 13 de la Convenció, que fa referència a la llibertat d’expressió.
“De manera continuada, en un nombre important d’escoles catalanes molts nens pertanyents a famílies originàries d’altres zones del país o fills de membres de les forces de seguretat de l’Estat o simplement membres de famílies contràries al moviment sobiranista s’estan veient humiliats, castigats o pressionats pel simple fet de no formar part de la massa activa en favor de la independència”, denuncia l’avançament <A[Avenç|Avanç]> de l’Informe 2017 a l’apartat específic que aquest any ha consagrat als drets dels menors.
A les conclusions de l’informe, Catalunya Somos Todos subratlla que “una vulneració tan àmplia, continuada i sistemàtica dels drets de la infància resulta alarmant en una terra, l’europea, que es vanagloria de ser al capdavant de la defensa i el compliment dels drets fonamentals de l’home”.
Més de 380 vulneracions de les lleis espanyoles
En total, en aquest avançament s’inclouen 100 casos recollits a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials. Els fets reflectits suposen més de 380 vulneracions de les lleis espanyoles. En nombre de vulneracions, en primer lloc, es troba el Codi Penal —98 vulneracions—, seguit per la Constitució —83 vulneracions—, en particular, a l’àmbit relatiu als drets fonamentals.
En el context de la violència separatista, els delictes d’injúries, d’amenaces a l’Exèrcit i als cossos de seguretat de l’Estat, de foment de l’odi i de la discriminació i de lesions encapçalen la classificació pel que fa al Codi Penal.
Amb referència a la Constitució, els articles que reben de manera més clara l’afront del “procés” són aquells que tenen com objectiu la defensa de la llibertat ideològica, dels principis democràtics de convivència, de les llibertats fonamentals a l’àmbit de l’educació i del dret dels pares que els seus fills rebin una formació religiosa i moral conforme a les seves conviccions.
Per a Jorge Amado, president de Catalunya Somos Todos, és necessari “un procés de desnazificació que restitueixi la normalitat i la prosperitat a Catalunya”, en el marc del qual les pròximes eleccions poden representar un primer gran pas.
En aquest context, Amado ha destacat la importància d’Europa, a la qual el separatisme amb pell de xai apel·lava demanant ajuda. La Unió Europea ha sabut veure amb nitidesa que “els nacionalismes són una amenaça per als seus fonaments<A[fonaments|embasaments]>” i ha apostat de manera clara per la unitat d’Espanya.
“Resulta necessari arribar a un gran pacte ciutadà perquè mai més ningú no pugui tornar a intentar el segrest ideològic dels nens, l’assetjament d’aquells que pensen diferent o d’aquells que no volen plegar-se als dictats del separatisme”, ha conclòs Amado.